Fekalije iz Jadranskog mora vidljive iz svemira FOTO

Zagađenje Jadrana fekalijama poprimilo je takve razmere da je to nedavno kraj Vodnjana u Istri zabeleženo čak i na snimcima iz svemira.

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2019.

11:46

Fekalije iz Jadranskog mora vidljive iz svemira FOTO
Ilustracija: Depositphotos/dbajurin

Naime, stručnjaci kažu da mrlje koje se vide na satelitskim snimcima Guglovih mapa u području nedaleko od kanalizacijskog odvoda kod Vodnjana najverovatnije potiču od fekalija, prenosi Index.hr.

One se vide na području oko Peroja u Istri, oko 4 km zapadno od Fažane i nešto manje severno od Briona. Problem je posebno alarmantan, jer se navodno šire prema Nacionalnom parku Brioni.

Iz kancelarije gradonačelnika Vodnjana kažu da se sistem odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda ne koristi isključivo za potrebe korisnika s područja Grada Vodnjan-Dignano, već i za šire područje koje teritorijalno obuhvata područje naselja Štinjan grada Pule, Grada Vodnjan-Dignano, kao i opštine Fažana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: