Britanski parlament danas ponovo glasa o prevremenim izborima

Donji dom britanskog parlamenta danas će održati novo glasanje o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora, što želi premijer Boris Džonson.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2019.

08:20

Britanski parlament danas ponovo glasa o prevremenim izborima
EPA/EFE Hollie Adams

Džonson više nema većinu u parlamentu nakon što je jedan poslanik koji je obezbe]ivao većinu prešao u Liberalno-demokratsku stranku. Parlament je prošle nedelje odbio predlog vlade o održavanju izbora 15. oktobra.

Britanski premijer želi da izbori budu održani pre samita Evropske unije predvi]enog 17. i 18. oktobra. Taj sastanak bi mogao da bude poslednja prilika da London postigne dogovor s Briselom o istupanju Velike Britanije iz članstva u EU planiranom 31. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: