Počinje Nedelja ponosa u Beogradu, a završava se Prajdom u nedelju

Danas počinje ovogodišnja Nedelja ponosa, koja će biti završena Beogradskim prajdom koji će biti održan u nedelju 15. septembra u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2019.

10:06

Počinje Nedelja ponosa u Beogradu, a završava se Prajdom u nedelju
Foto: depositphoto/AndrewLozovyi

Tokom Nedelje Ponosa biće održane radionice, razgovori sa zajednicom, izložbe, projekcije filmova, predstave, performansi, kao i prvi Beogradski prajd pozorišni festival.

Šetnja će u nedelju početi u 17.00 časova na Trgu Slavija, ulicom Kralja Milana, Trga Nikole Pašića do Igumanove palate, pored Skupštine grada Beograda i Narodne skupštine, povorka skreće u ulicu Kneza Miloša kojom nastavlja do zgrade Vlade Srbije.

Nakon kratkog obraćanja pred Vladom, Prajd produžava do parka Manjež, gde se održava žurka na otvorenom i muzički program koji traju do 23 časova.

Kuma ovogodišnjeg Prajda je pevačica Sara Jovanović.

Tokom Nedelje ponosa, u Prajd Info Centru (Kralja Milana 20) zajedno sa Asocijacija DUGA omogućeno je besplatno i brzo testiranje na HIV, svakoga dana tokom Nedelje ponosa od 15 do 18 časova.

Testiranje se odvija u sigurnim uslovima i anonimno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: