Novosti: Medvedev 20. oktobra u Beogradu?

Beograd -- Ruski premijer Dmitrij Medvedev mogao bi da bude gost na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE / LOIC VENANCE / POOL
Foto: EPA-EFE / LOIC VENANCE / POOL

List u sutrašnjem broju podseća da je mogućnost da Srbija uskoro bude domaćin još jednom visokom ruskom zvaničniku najavio je za vikend predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora s ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Novosti", međutim, navode da poseta ruskog zvaničnika još nije potvrđena i dodaju da, prema njihovim informacijama, postoji mogućnost da dolazak Medvedeva "ne bude tačno na Dan oslobođenja", već možda neki dan kasnije kako bi se povezala dva važna datuma - 20. oktobar i dan kada je Beograd oslobođen u Prvom svetskom ratu, 1. novembar.

"Dolazak Medvedeva u Srbiju bila bi dobra prilika da ruski premijer i srpski državni vrh razmotre sva pitanja od interesa za saradnju dve države, od političkih, privrednih do vojnotehničkih", ocenjuje beogradski dnevnik.

Medvedev je, podseća još list, pre 10 godina već u Srbiji, tada kao predsednik Rusije, kada se obeležavala 65. godišnjica oslobođenja Beograda.

strana 1 od 547 idi na stranu