Hongkong: Policija sprečila demonstrante da blokiraju aerodrom

Hongkonška policija sprečila je antivladine demonstrante da blokiraju pristup aerodromu.

Izvor: B92

Subota, 07.09.2019.

10:45

Hongkong: Policija sprečila demonstrante da blokiraju aerodrom
Ilustracija: EPA-EFE/ Ritchie B. Tongo

Policija je sprečila blokadu aerdoroma, ali je drugu noć za redom bacala suzavac u gusto naseljenom kvartu Mong Kok u 14. nedelji nemira.

Policija je proverila karte i pasoše kako bi dozvolila samo putnicima u avionu da prođu do aerodroma kako bi izbegli da se ponovi haos od prošlog vikenda, kada su aktivisti blokirali prilazne puteve, bacali kamenje na vozove i smeće po stanici podzemne železnice MTR u obližnjem gradu Tung Čung, javlja Rojters.

Hongkonški aerodrom bio je česta meta demonstracija ovog leta, što je dovelo do velikih poremećaja u redu letenja.

Policija je juče ispalila gumene metke, suzavac i biber sprej kako bi rasturila demonstrante koji su se okupili ispred stanice metroa na gusto naseljenom poluostrvu Kaulun.

Liderka Hongkonga Keri Lam je ove nedelje povukla zakon o ekstradiciji, kao jednu od četiri mere za umirenje demonstranata, ali su to oni, međutim, ocenili kao zakasneli korak.

Zakon koji omogućuje izručenje Kini osumnjičenih radi suđenja, izazvao je u junu proteste, koji su tokom leta prerasli u šire demonstracije za demokratiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: