Roditelji u Njujorku pred izborom - vakcinacija ili ispis dece iz škole

Njujork -- Izuzeća od vakcinacije zbog religijskih uverenja u saveznoj američkoj državi Njujork više nisu moguća, piše "Njujork tajms".

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE STR
EPA-EFE STR

To znači da 26.000 dece i roditelja čeka izbor - vakcinacija ili ispis iz škole.

Sredinom juna ove godine, guverner savezne države Njujork Endrju Kuomo potpisao je zakon kojim se uklanjaju sva izuzeća od vakcinacije koja nisu uzrokovana medicinskim razlozima.

Dyyakelon Vens-Pols je majka je četvoro dece. Jedan sin je već izbačen iz privatne škole, a i ostalima preti izbacivanje iz javnih škola u koje su upisani - razlog tome je što se ona protivi novom zakonu koji je nastao kao reakcija na epidemiju boginja.

Uprkos tome što brojne studije pokazuju kako ne postoji veza između autizma i vakcina, ona veruje kako su upravo vakcine pridonele razvoju autizma kod njenog četrnaestogodišnjeg sina.

Osim toga, kao argument je navela i Bibliju koja joj brani da "uništava telo", a ona vjeruje kako vakcine rade upravo to, prenosi portal Indeks.

Prema novom zakonu, sva deca moraju početi s vakcinacijom u naredne dve nedelje od početka školske godine, a sve vakcine moraju primiti do njezinog kraja.

U suprotnome, njihovi roditelji im moraju osigurati obrazovanje kod kuće ili se moraju odseliti iz savezne države.

Njujork je tek peta savezna država koja je onemogućila nemedicinska izuzeća od vakcinacije.

Epidemija boginja na izmaku je snaga, a od njenog početka zabeleženo je preko hiljadu slučajeva u državi Njujork.

strana 1 od 547 idi na stranu