Objavljene nove informacije o huliganima koji su napali Srbe

Ukupno 14 napadača koji su povezani sa napadom koji se 21. avgusta dogodio u kafiću u Uzdolju do sada je privela policija, a još za jednim tragaju.

Izvor: B92

Petak, 06.09.2019.

16:26

Objavljene nove informacije o huliganima koji su napali Srbe
Ilustracija: Deposit photos/vepar5

Svi huligani odranije su poznati policiji zbog navijačkih izgreda, otkrio je na današnjoj konferenciji za medije u sedištu PU šibensko-kninske načelnik Odeljenja opšteg kriminaliteta Šime Pavić, javlja Šibenik.in.

"Prethodna dva dana službenici Policijske uprave šibensko-kninske nastavili su s kriminalističkim istraživanjem vezano za kaznena dela nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje, oštećenja tuđih stvari, te nanošenja teških telesnih povreda 21. avgusta u Uzdolju. Sproveli smo radnje i prikupili dokaze i saznanja u vezi sa još deset osoba s područja Šibenika, Splita i Sinja, u dobi od 19 do 29 godina", kazao je Pavić.

Jednog još traže

Za još jednom osobom koju povezuju sa napadom u Uzdolju policija traga i za njim je raspisana poternica.

"Dosad je ukupno 14 osoba privedeno, a za jednom još tragamo pa osim toga nemamo informacije o novim osobama povezanih s ovim incidentom", rekao je Pavić, a dodao je i da su svi do sada privedeni od pre poznati policiji zbog navijačkih nereda.

Šibenska policija četiri osobe uhitila je krajem kolovoza te im je nakon ispitivanja u DORH-u određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela i ometanja kaznenog postupka. Još deset osoba uhvaćeno je juče, a oni su danas privedeni na ispitivanje u državno odvetništvo u Šibeniku.

Napali ljude koji su gledali utakmicu

Sve njih zajedno policija sumnjiči da su 21. avgusta ove godine okupili u Splitu i s više ličnih vozila uputili prema mestu Uzdolje u opštini Biskupija, a na osnovu prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekat u kojem se prati fudbalska utakmica Crvena zvezda - Jang bojs kako bi se nasilnički ponašali prema gostima kafića.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozilo uz put u blizini kafića, nakon čega je jedan od njih izašao iz vozila i otišao pešice u navedeni kafić radi izviđanja. Tamo se zadržao kraće vreme, a potom se vratio do osumnjičenih.

Nakon toga su se s najmanje četiri vozila oko 22.15 dovezli ispred kafića u koji su ušli maskiranih lica s takozvanim fantomkama, majicama i maramama noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali da čekaju u vozilima. Ulaskom u kafić, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, osumnjičeni su verbalno vređali vlasnicu kafića i goste uništavajući inventar palicama. Potom su palicama napali goste zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima je i jedan maloletnik.

Inače, za kazneno delo nasilničkog ponašanja napadačima preti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje telesnih ozljeda, dok je predviđena zatvorska kazna za kazneno delo oštećenja tuđe stvari od 6 meseci do pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: