Bolsonaro napao Bašele da se meša u politiku Brazila

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro optužio je visoku zvaničnicu UN, bivšu predsednicu Čilea Mišel Bašele da se upliće u unutrašnju politiku Brazila.

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2019.

23:19

Bolsonaro napao Bašele da se meša u politiku Brazila
Foto: Getty images/Buda Mendes / Staff

To je rekao nakon što je kritikovala nasilje policije u toj zemlji.

Bašele je na sastanku u Ženevi izrazila zabrinutost zbog porasta policijskog nasilja u Rio de Žaneiru i Sao Paulu, kao i smanjenja civilnog i demokratskog prostora, napada na autohtone zajednice i porasta šumskih požara, prenosi Rojters.

Bolsonaro je na Fejsbuku optužio Bašele da sledi primer francuskog predsednika Emanuela Makrona i da se meša u unutrašnja pitanja i suverenitet Brazila.

"Ona je napala Brazil agendom ljudskih prava, napadom na našu hrabru policiju", napisao je Bolsonaro.

On je u objavi i lično napao Bašele, čiji je otac, general avijacije ostao lojalan socijalističkom predsedniku Salvadoru Aljendeu i nakon državnog udara u Čileu 1973. godine, i koji je umro u zatvoru.

"Bašele zaboravlja da na tome što njena zemlja nije završšila kao Kuba možže da zahvali jedino onima koji su imali hrabrosti da stanu na put levičarima 1973. Među tim komunistima je bio i njen otac", napisao je Bolsonaro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: