Zaharova: SAD vuku konce u formiranju Gvaidove vlade

Portparolka ruskog MSP Marija Zaharova ocenila je da se u Venecueli pokušava legalizacija dvostruke moći.

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2019.

22:40

Zaharova: SAD vuku konce u formiranju Gvaidove vlade
EPA-EFE/ Yuri Kochetkov

Odluka venecuelanskog lidera opozicije Huana Gvaida da formira svoju vladu još je jedan pokušaj da se legalizuje dvostruka moć u zemlji i stvori pseudo-pravna stvarnost, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Predsednik Nacionalne skupštine (Huan) Gvaido najavio je 29. avgusta formiranje sopstvene vlade, tako je to nazvao, rekla je Zaharova, preneo je TASS.

Prema njenim rečima, nema sumnje ko je orkestrirao Gvaidovo saopštenje.

"Sjedinjene Američke Države koje su shvatile da je njihova šema da koriste silu za svrgavanje venecuelanske legitimne vlade propala, evidentno pokušavaju da zajednički sastave novu strategiju za obnovu demokratije u toj zemlji", kazala je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: