Kandidatkinja za predsednika Hrvatske uporedila Srbe i Jevreje u nacističkoj Nemačkoj

Kandidatkinja na izborima za hrvatskog predsednika iz Radničke fronte Katarina Peović, gostujući na RTL-u, uporedila Srbe sa Jevrejima u nacističkoj Nemačkoj.

Izvor: index.hr

Sreda, 04.09.2019.

08:18

Kandidatkinja za predsednika Hrvatske uporedila Srbe i Jevreje u nacističkoj Nemačkoj
Screenshot/B92

Ona je najpre komentarisala trku predsedničkih favorita Kolinde Grabar Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore, o kojoj je rekla da je unapred izgubljena bitka.

"Ko god pobedi, narod će izgubiti. To je bitka među ljudima koja narodu ništa dobro doneti neće", rekla je ona.

Kako piše Index.hr, Radničku frontu mnogi doživljavaju kao neku vrstu komunističke partije, ali Peovićeva je istakla da prema tom razdoblju gleda kritički.

"Radnička fronta i ja se kritički odnosimo prema Komunističkoj partiji i ideji te prosvećene elite koja sve treba da nas vodi. Demokratska smo stranka i smatramo da je važno da svi jednako participiraju i odlučuju o pitanjima koja se na nas odnose i u tom smislu Komunistička partija ne može biti uzor", kazala je Peovićeva. Jedna od glavnih tema u medijima proteklih je dana Milorad Pupovac, koji je izazvao žestoke reakcije izjavom u kojoj je, zbog nedavnih huliganskih i šovinističkih ispada, Hrvatsku uporedio s NDH, podseća Indeks.

"Ne bih Pupovca komentarisala, svakako ga ne bih kritikovala. Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Židova. Koriste se za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog. Izuzetno je važno da primetimo zašto radimo na takvom odvajanju Srba i Hrvata umesto da se bavimo ekonomskim temama, kritikujemo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gde jesmo. Kapitalističke elite preko svojih političkih predstavnika proizvode sukob koji je potpuno nebitan. Naravno da je to kapitalistička zavera. Pozadina takve motivacije da se proizvodi neprijatelj u obliku Srbina je potpuno identična motivaciji proizvodnje Židova u nacističkoj Njemačkoj", rekla je Peovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: