U Novom Sadu osvanuo grafit "Ubij Hrvata da šiptar nema brata" FOTO

Veliki grafit mržnje uperen protiv Hrvata i Albanaca, ispisan je na objektu u Ulici Milenka Grčića na Detelinari, u Novom Sadu, preneo je portal 021.rs.

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2019.

09:02

U Novom Sadu osvanuo grafit
Foto: Depositphotos / CreativeFamily

Grafit je ispisan belim slovima na prizemnom objektu koji služi kao prodavnica, a kako navode stanari okolnih zgrada, nije prvi put da se na ovom zidu pišu grafiti, ali jeste prvi ovakvog sadržaja.

Građani su za 021.rs ispričali da na okolnim zgradama ima dosta navijačkih grafita, ali ovakvih poruka mržnje nema i da je neko izgleda ciljano ovo pisao da bude vidljivo jer veliki broj ljudi tuda prolazi zbog nekoliko prodajnih objekata u ovom delu Detelinare.

Fotografiju grafita mržnje 021.rs je prosledio Gradskim službama nakon čega je grafit prekrečen.

Osude iz Hrvatske

Samostalna demokratska srpska stranka, Srpsko narodno vijeće i Zajedničko vijeće općina najoštrije su osudili grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda na zgradi u Novom Sadu.

"Izražavamo bezrezervnu solidarnost i podršku svima koji to osećaju kao pretnju, a posebno s našim kolegama Tomislavom Žigmanovom, predsednikom DSHV-a i Jasnom Vojnić, predsednicom HNV-a", stoji u saopštenju koje je preneo Index.hr.

Ta tela istovremeno su pozvala predstavnike gradskih, pokrajinskih i republičkih vlasti Srbije da učine sve kako bi se sprečilo ponavljanje i širenje takvih poruka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: