Lukašenko poziva na osnivanje antiterorističkog fronta

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je predložio da glavne svetske organizacije treba da uspostave antiteroristički front.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.09.2019.

11:59

Lukašenko poziva na osnivanje antiterorističkog fronta
EPA-EFE/ Sergei Gapov/ Pool

Glavne organizacije uključuju i Ujedinjene nacije, Evropsku organizaciju za bezbednost i saradnju i Evropsku uniju.

"Vreme je da se države sveta ujedine u nastojanjima da se sistematski bore protiv terorista i njihovih saučesnika i da pokrenu široki međunarodni dijalog", rekao je Lukašenko, a prenosi TAS S.

UN bi trebalo da ima vodeću ulogu u tim naporima, naglasio je Lukašenko, podsećajući da je Belorusija potpisnik svih glavnih sporazuma pod okriljem svetske organizacije.

"Ubeđen sam da stvaranje ujedinjenog antiterorističkog fronta u kojem bi bile UN, OEBS, EU, Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), Zajednica nezavisnih država, Šangajska organizacija za saradnju i druge međunarodne organizacije, jeste jedini pravi način da se snažno i efikasno suocimo sa ovom pretnjom", rekao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, terorizam je postao jedna od glavnih pretnji globalnoj bezbednosti koja nema ni državu ni moralne granice, a teroristi koriste u svojim akcijama i moderne tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: