Iranski tanker ne emituje signal o svom položaju; SAD: "Ne pomažite brodu"

Iranski tanker Adrijan Darja 1, koji je u središtu spora između Teherana i Zapada, najverovatnoje je isključio svoj transponder u Mediteranu zapadno od Sirije.

Izvor: B92

Utorak, 03.09.2019.

11:58

Iranski tanker ne emituje signal o svom položaju; SAD:
Ilustracija: Depositphotos/ Oranhall

Podaci su pokazali da je tanker, natovaren iranskom sirovom naftom, poslao poslednji signal o svom položaju negde između Kipra i Sirije, ploveći prema severu u ponedeljak u 15.53 sati, prenosi Rojters.

Brod, prethodno nazvan Grejs 1, zadržali su Britanci na Gibraltaru 4. jula zbog sumnje da je na putu za Siriju, čime se krše sankcije Evropske unije.

Gibraltar je pustio iranski brod 15. avgusta posle pismenog uveravanja iz Teherana da brod neće isprazniti 2,1 milion barela nafte u Siriji.

Međutim, kako se navodi, tanker će verovatno pokušati da obavi transfer sa broda na brod, nakon što je Iran saopštio da je prodaja zaključena.

Vašington je upozorio sve države da ne pomažu brodu, rekavši da bi to smatrao podrškom Islamskoj revolucionarnoj gardi, koju smatra terorističkom organizacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: