Snažna eksplozija odjeknula u Kabulu, čuje se i pucnjava

Snažna eksplozija odjeknula je danas u Kabulu, a na nekoliko kilometara udaljenim kućama zatresli su se prozori i vrata.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.09.2019.

20:20

Snažna eksplozija odjeknula u Kabulu, čuje se i pucnjava

Posle eksplozije čula se i pucnjava u istočnom delu avganistanske prestonice, u blizini oblasti gde su smeštene međunarodne organizacije, javio je Rojters pozivajući se na izjave svedoka.

Veliki oblak dima nadvio se nad tim delom grada koji se, podseća britanska agencija, više puta našao na meti bombaša samoubica.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi je rekao da se eksplozija čula u istočnom delu Kabula, gde žive stranci i gde Ujedinjene nacije imaju nekoliko kancelarija.

AP navodi da je lokalna tv stanica objavila da je eksplodirao automobil-bomba.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovu eksploziju i nema izveštaja o povređenima.

Eksplozija je ođeknula u vreme posete američkog diplomate Kabulu koji je obavestio avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija o nacrtu mirovnog sporazuma sa talibanima, a prema kojem bi hiljade američkih vojnika trebale da se povuku iz Avganistana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: