Američki posrednik sastao se sa predsednikom Avganistana

Američki posrednik u pregovorima avganistanske vlade i talibana Zalmaj Kalilzad sastao se u Kabulu sa predsednikom Ašrafom Ganijem

Izvor: Beta/AP

Ponedeljak, 02.09.2019.

08:18

Američki posrednik sastao se sa predsednikom Avganistana
EPA-EFE Stringer

Sastali su se kako bi mu preneo rezultate poslednje runde pregovora za okončanje rata u toj državi, saopštio je Ganijev portparol Sedik Sediki.

Sediki je rekao da će palata uskoro dati više detalja o sastanku. Kalilzad je za vikend rekao da su SAD i talibani "na pragu sporazuma" iako su talibani nastavili ofanzive na avganistanske gradove. Oni su prethodnih dana napali glavne gradove provincija Kunduz i Baglan.

Pregovori bi trebalo da budu krunisani sporazumom SAD i talibana kojim će se okončati rat dug 18 godina u Avganistanu, a kojim je predviđeno ;povlačenje oko 14.000 preostalih američkih vojnika u zamenu za garancije talibana da teritorije pod njihovom kontrolom neće više koristiti Al Kaida ili druge "terorističke" grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: