Vatrogasci u SLO imaju pune ruke posla, u HR za dva sata 20.000 munja

Jako nevreme pogodilo je danas Sloveniju i Hrvatsku, gde je u roku od samo dva sata zabeleženo više od 20.000 munja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.09.2019.

22:05

Vatrogasci u SLO imaju pune ruke posla, u HR za dva sata 20.000 munja
Ilustracija: Depositphotos/valdezrl

Nakon što je olujno nevreme poharalo Sloveniju gde je snažni vetar nosio krovove, hladan talas stigao je i u Hrvatsku, piše Jutarnji list.

Kako javlja IstraMet, za samo dva sata u Istri je zabeleženo više od 20.000 munja, a kiša je padala na području Motovuna.

Snažan pljusak pogodio je i područje Gorskog kotara.

Za sutra je objavljen crveni meteoalarm za Velebitski kanal zbog olujne bure koja će duvati do 150 kilometara na sat.

Za područje riječke i splitske regije izdato je narandžasto upozorenje zbog jakog vetra i grmljavine, a pljuskovi s grmljavinom očekuju se i u ostalim delovima Hrvatske za koje je izdato žuto upozorenje.

Jako olujno nevreme praćeno gradom i obilnom kišom pogodilo je i veći deo Slovenije, tako da vratrogasci u nekim mestima imaju pune ruke posla, javlja 24ur.

U Novoj Gorici voda je poplavila neke objekte, a vetar je rušio stabla. Na području Domžala nevreme je nosilo krovove, a u Tunjiškoj u opštini Kamnik munja je pogodila privredni objekat i izazvala požar, prenosi Radio Sarajevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: