Angela Merkel nagovestila promenu karijere: Mogu da očekuju poziv od mene

Nemačka kancelarka Angela Merkel nagovestila je da bi mogla da se vrati u akademsku karijeru po isteku trenutnog mandata 2021. godine.

Izvor: B92

Subota, 31.08.2019.

16:37

Angela Merkel nagovestila promenu karijere: Mogu da očekuju poziv od mene
EPA-EFE/ Ian Langsdon

"Svi fakulteti koji su mi dodelili počasne doktorate mogu da očekuju poziv od mene kada više ne budem kancelarka", izjavila je Merkel u HHL školi za menadžment u Lajpcigu, prenosi Rojters.

Tamošnjim studentima poručila je da će sledeći put kada đje u obrazovnu ustanovu ostati duže, nasuprot današnjem kratkom govoru.

Rojters navodi da se već dovodi u pitanje da li će Merkelova u celini istrajati u svom mandatu.

Koalicionim partnerima i njenoj stranki preti gubitak podrške zbog rasta popularnosti ultradesničara, što će dovesti do još većih tenzija, navodi agencija.

Merkelova je već prošle godine odstupila sa liderske pozicije u svojoj Hrišćansko-demokratskoj uniji posle loših rezultata na parlamentarnim izborima i već tada najavila da će joj ovo biti poslednji mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: