Policija na demonstrante vodenim topovima - sa plavom vodom FOTO

Policija Hongkonga upotrebila je suzavac i vodene topove da potisne demonstrante okupljene ispred sedišta vlade.

Izvor: Beta/AP

Subota, 31.08.2019.

13:58

Policija na demonstrante vodenim topovima - sa plavom vodom FOTO
Foto: EPA-EFE/VIVEK PRAKASH

Desetine hiljada ljudi izašlo je na ulice više kvartova grada uprkos jakoj kiši i zabrani okupljanja.

Demonstranti su uperili lasere na policiju i gađali je raznim predmetima preko velikih barijera podignutih da se drže dalje od vladinih zgrada gde je i lokalni parlament.

Policija je uzvratila suzavcem, a kasnije i sa vodenim topovima.

Vodeni topovi su izbacivali su plavičastu vodu koja se koristi kako bi, navodno, policija kasnije mogla lakše da identifikuje demonstrante.
Foto: EPA-EFE/VIVEK PRAKASH
Dve strane su stajale jedna naspram druge neko vreme, ali su demonstranti počeli da se povlače kada se proširio glas da su policijska pojačanja krenula u njihovom pravcu.

Ispred zvaničnih zgrada ostalo je nekoliko demonstranata iz prvih redova koji su povremeno bacali molotovljeve koktele na policijske kordone i, kako je izgledalo, čekali naređenje da krenu napred.
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN
Mnogi demonstranti su se povukli pošto su stigla velika policijska pojačanja na ulice i izgledalo je da se priprema operacija rasterivanja.

Vlasti su odbile da daju dozvolu za marš do kancelarije kineske vlade da se obeleži peta godišnjica odluke kineske vladajuće komunističke partije od 31. avgusta kojom se odbija održavanje demokratskih izbora u Hongkongu.
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: