Žučna rasprava u studiju zbog kanabidiola VIDEO

Odgovor na pitanje da li je kanabidiol (CBD) bezbedan ili ne, bio je predmet žučne rasprave koja se odigrala u studiju televizije Prva ovog jutra.

Izvor: B92, Prva

Subota, 31.08.2019.

12:15

Žučna rasprava u studiju zbog kanabidiola VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/karnauhov

Svi lekovi na bazi kanabisa sa tačno utvrđenom i dokazanom koncentracijom mogu da uđu u Srbiju, ali niko za to nije tražio dozvolu. To tvrdi ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Miloš Simić, jedan od osnivača udruženja IRKA i predsednik socijal-kanabis kluba Beograd, kaže za TV Prva da je do sada bilo pokušaja uvoza ove supstance.

"Da, bilo je pokušaja i, na žalost, to što je rekao ministar nije tačno. Pokušan je uvoz CBD ekstrakata i čak čistog CBD-a iz SAD-a preko jedne kompanije. U pitanju je legalna proizvodnja, lek je testiran i ima tačnu koncentraciju kanabinoida", rekao je Simić, dodavši da udruženje nema pravo da uveze takve proizvode i da to čine farmaceutske kuće.

Rasprava u studiju nastala je zbog Simićeve tvrdnje da je Svetska zdravstvena organizacija označila kanabidiol kao potpuno bezbedan, što je psihijatar prof.dr Branislav Filipović, opovrgao. Profesor je, na opasku da ne priča istinu, rekao da Simića "može da označi kao manipulativnog".

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: