Migranti upali u enklavu u Španiji

Najmanje 155 migranata iz podsaharske Afrike uspeli su da upadnu u špansku enklavu Seutu.

Izvor: B92

Petak, 30.08.2019.

18:32

Migranti upali u enklavu u Španiji
Ilustracija: EPA-EFE/ Edvard Molnar

Oni su se popeli na ogradu ili prešli granicu sa teritorije Maroka, saopštili su danas zvaničnici.

Sedam migranata popelo se na ogradu visoku šest metara za svega dva sata, ali su ih policajci skinuli i predali marokanskim kolegama, saopštila je delegacija španske centralne vlade u Seuti, prenosi AP.

Veća grupa od oko 250 migranata pokušala je da preskoči ogradu visoku 8,2 metara koja se graniči sa morem, a kako se navodi, radi se o migrantima od kojih je većina bila iz Gvineje u Zapadnoj Africi.

Marokanska novinska agencija MAP citirala je lokalne zvaničnike mesta Mdik koji su kazali da je u tom marokanskom okrugu 400 ilegalnih migranata koji su pokušali da preskoče ogradu i da je 90 njih odmah uhapšeno.

Današnji pokušaj migranata bio je prvi pokušaj od početka godine da pređu granicu, a navodi se da je više od 200 migranata pokušalo da pređe granicu sa Melilom, drugom španskom enklavom na severu Afrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: