"Imamo dokaze, Hrvatska je pucala u BiH"

Ministar bezbednosti BiH izjavio, povodom hrvatske policije koja je vratila 35 migranata u BiH, da Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH.

Izvor: B92

Petak, 30.08.2019.

07:05

Foto: Depositphotos/sezerozger

"Opet, po ne znam koji put, dokumentujemo taj slučaj i potkrepićemo i ovaj dokazima. To zaista za nas postaje krajnje neprihvatljivo ponašanje. Prošli put na teritoriji BiH je došlo i do upotrebe vatrenog oružja od hrvatske policije", kazao je Dragan Mektić u Bihaću.

"Obavestili smo Tužilaštvo BiH, oni su se odmah nakon naših informacija izjasnili da nema elemenata krivičnog dela", dodao je on.

Kako je preneo portal Kliks, on tvrdi da je tu trebalo otvoriti istragu i da je bilo dovoljno dokaza.

"Ovo je po ne znam koji put da Tužilaštvo BiH na povrede teritorijalnog integriteta ne reaguje i mi sad moramo tražiti druge načine jer ne možemo posmatrati ovo više", rekao je on.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u sredu uveče u mestu Ivanjska kod Bosanske Otoke zatekli 35 ilegalnih migranata koji su u izjavama datim policiji tvrdili da ih je hrvatska policija vratila na teritoriju Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz MUP USK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: