Upozorenje građanima: Možete izazvati požar i ugroziti ljude

Odeljenje za vanredne situacije u Zrenjaninu apelovalo je na građane da ne spaljuju nisko rastinje i ostatke strnih useva.

Izvor: B92

Petak, 30.08.2019.

15:07

Upozorenje građanima: Možete izazvati požar i ugroziti ljude
Ilusracija: Depositphotos/ Kesu01

Nadležni upozoravaju zbog učestalih požara na otvorenom prostoru.

Paljenjem rastinja može doći do širenja požara koji može da ugrozi ljude i pričini materijalnu štetu.

Do požara može doći posebno pri visokim temparaturama kakve su ovih dana u Srbiji. Na snazi je žuti meteo-alarm koji upozorava na moguću opasnost.

Građani se takođe podsećaju da Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru, kaže se u saopštenju zrejaninske Policijske uprave.

Nepoštovanje zakonskih mera zaštite od požara podrazumeva prekršajnu odgovornost za koju su propisane novčane kazne, za fizičko lice 10.000 dinara, a za pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: