Migranti tvrde da su iz Slovenije, preko Hrvatske, prebačeni u BiH

U mestu Ivanjska, u blizini granice sa Hrvatskom, zatečeno je 35 migranata, koji su policiji rekli da su iz Slovenije preko Hrvatske prebačeni u BiH.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.08.2019.

14:07

Migranti tvrde da su iz Slovenije, preko Hrvatske, prebačeni u BiH
Ilustracija: EPA-EFE/ Edvard Molnar

"Policija je zatekla 35 migranata koji su se kretali peške prema Bosanskoj Otoci. Kod sebe nisu imali dokumente, a dvojica od njih 35 su posedovali prekršajne naloge, koji su izdani u Sloveniji dan pre, dakle 27. avgusta", rekao je za sarajevski portal Klix portparol MUP-a USK-a Ale Šiljedić.

On je dodao da su dvojica migranata, Alžirac i Marokanac, kažnjeni jer su ilegalno prešli u Sloveniju. ;

Obzirom na to da niko od 35 migranata nije imao potvrdu da je ranije boravio u BiH, ne može se sa sigurnošću tvrditi da su iz te zemlje prešli u Hrvatsku. ;

"Neki su potvrdili da su imali potvrde zahteva za traženje azila u BiH, ali i da su im oduzete u Hrvatskoj", navodi se u tekstu.

Još se ističe da je grupa migranata peške nastavila put ka Bihaću, da su neki od njih imali i vidne povrede, ali iz MUP USK-a nisu mogli da kažu kada i gde su te povrede nastale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: