Politika: Vučić nije pozvan

Na adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića još nije stigao poziv iz Poljske da prisustvuje obeležavanju 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata.

Izvor: Beta

Sreda, 28.08.2019.

08:22

Politika: Vučić nije pozvan
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

Kako piše Politika, to će biti drugi važan događaj na kome Srbija neće biti zastupljena u skladu sa svojom istorijskom ulogom i statusom sile pobednice.

List podseća i da je na proslavi stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, 11. novembra prošle godine, Francuska smestila predsednika Srbije u neke od sporednih redova, dok je kosovski predsednik Hašim Tači sedeo tik iza predsednika Rusije Vladimira Putina.

Poziv na obeležavanje jubileja nije dobio ni Vladimir Putin, što je, kako piše Politika, potvrdila kancelarija poljskog predsednika napominjući da je predsednik Poljske odlučio da pozove države Evropske unije i Istočnog partnerstva, Azerbejdžan, Jermeniju, Belorusiju, Gruziju, Moldaviju i Ukrajinu.

A Rusija, kako se navodi u objašnjenju, ne učestvuje ni u jednoj od ovih organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: