Najnovije istraživanje: SNS, pa prazan prostor

Beograd -- Koalicija okupljena oko SNS ima podršku 53,4 odsto birača, pokazalo je najnovije istraživanje "Ipsosa" rađeno ovog meseca.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/roibu
Ilustracija: Deposit photos/roibu

Druga politička snaga, prema istraživanju dostavljenom "Novostima", jeste opozicioni blok Savez za Srbiju koji bi, da su izbori danas, osvojio 11,3 procenata.

Gotovo istovetan dvocifreni rezultat ostvarila bi još samo koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije sa 11,2 odsto birača.

Cenzus bi "preskočili" još samo Pokret slobodnih građana Sergeja Trifunovića i Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja sa po 5,4 odsto.

Prema rečima direktora Ipsosovog sektora za istraživanje javnog mnjenja Marka Uljarevića, "u avgustovskom talasu istraživanja registrovano je nešto malo iznad tri miliona opredeljenih birača, to jest onih koji razmišljaju o izlasku na izbore i znaju za koju bi stranku odnosno koaliciju glasali".

Pored njih, rekao je Uljarević, u ovom trenutku imamo i oko pola miliona birača koji su neopredeljeni.

Istraživanje pokazuje i da 46,4 odsto građana Srbije veruje da se naša zemlja kreće u dobrom smeru, dok 34,5 posto smatra da Srbija ide u lošem pravcu.

Da će u sledećoj godini živeti bolje, očekivanje ima 32,1 odsto ispitanika, dok negativna očekivanja izražava 14,9 procenata gradjana, naveo je Uljarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu