Ko je podržao napadača na Srbina kod Rijeke: Navijači, katolički aktivist i jedna stranka

Zagreb -- Napadača na Srbina kod Rijeke, Matka Škalamera, osumnjičenog da je pretukao 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića, uz uvrede na nacionalnoj osnovi, podržali navijači.

Izvor: Tanjug
Podeli

Osim navijača grupe "Over Forty Crew", koja pripada riječkoj Armadi, napadaču su podršku pružili i katolički aktivist i veroučitelj iz Rijeke Marin Miletić kao i Hrvatska stranka prava.

Članovi Armade su čak zakazali protest podrške Škalamuri, u sredu u 19.30 ispred riječkog istražnog zatvora, gde se on trenutno nalazi nakon što mu je određeno 30 dana pritvora, preneo je sinoć Index.

Veroučitelj Miletić napisao je da su Škalamuru osudili "lešinrski mediji", a da nisu ni čuli drugu stranu i to šta se stvarno dogodilo.

Riječki HSP saopštio je da će učestvovati u protestima.

"Smatramo da je došlo vreme da se kaže dosta provokatorima koji koriste ćutanje hrvatskog državnog vođstva, uhvaćenog u zamku obavezanosti prema onima koji po svoje mišljenje odlaze četničkim vojvodama u Srbiju. Prepoznaje se isti rukopis u ovom dogadjaju, kao i u nedavnim "napadima na srpsku nejač" u okolici Knina i danas u Istri", saopštila je HSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu