Bavarska želi da produži granične kontrole ka Austriji

Ministar unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Bavarske Joahim Herman zalaže se da se zbog migranata i nakon novembra produže granične kontrole ka Austriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2019.

10:14

Bavarska želi da produži granične kontrole ka Austriji
Ilustracija: Depositphotos/ bedobedo

"Moja je procena da, nažalost, nismo dovoljno napredovali sa zaštitom spoljne granice EU da smo u mogućnosti da se odreknemo ovih kontrola ka Austriji", objasnio je Herman agenciji APA.

Rekao je da su bavarske vlasti radile na felksibilnijom kontrolama, kako bi se smanjile gužve i dodao je da su kolone kod Salcburga i Kuftštajna daleko manje.

Herman ističe da je pristalica Šengenskog sistema, ali da je moguće vratiti se njemu kada bude usposatvljena uredna kontrola na spoljnim granicama EU.

Cilj mora biti da se tema kompletnog sistema azila, Dablinskih pravila iznova analizira, dodajući da će to zasigurno biti tema kojom će se moratiti baviti nova Evropska komisija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: