Izrael izvršio napad na Liban; Lider Hezbolaha: Uzvratićemo

Izraelska avijacija je izvršila vazdušni napad na vojni položaj pripadnika palestinske grupe u Libanu, blizu sirijske granice.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.08.2019.

08:05

Izrael izvršio napad na Liban; Lider Hezbolaha: Uzvratićemo
Ilustracija: Getty Images/ Spencer Platt

Meta je bila komanda Narodnog fronta za oslobođenje Palestine, a prema prvim podacima nije bilo povređenih, prenosi Rojters pozivajući se na libanske bezbednosne izvore.

Udari su usledili dan poššto su u južžnom predgrađu Bejruta oborena dva drona, za koje su iz libanske vojske i Hezbolah rekli su da su izraelska.

Kako je saopššteno, u napadu nije bilo žrtava, ali je prouzrokovana materijalna šteta. Libanska vojska nije bila dostupna za komentar.

Dron se srušio u uporištu zgrade Hezbolaha na jugu Bejruta i pao na krov zgrade u kojoj se medijski centar Hezbolaha.

Lider libanskog Hezbolaha poručio je da će se njegova grupa suprotstaviti i oboriti svaki izraelski dron koji od sada bude ušao u libanski vazdušni prostor.

Hasan Nasralah je zapretio i odmazdom za izraelski vazdušni udar u Siriji u kojem su, kako tvrdi, poginula dvojica pripadnika Hezbolaha.

Nasralah je rekao da je jedan od dronova leteo nisko među zgradama, nazivajući to vojnom "samoubilačkom misijom" i "jasnom agresijom", prenosi AP.

Libanski premijer Saad Hariri izjavio je prethodno da mu pad dva izraelska drona na uporište Hezbolaha u Bejrutu liči na nasilje i agresiju na libanski suverenitet. On je rekao da to što se dogodilo predstavlja pretnju regionalnoj stabilnosti i pokušaj je da se država uvuče u veću eskalaciju sukoba, prenosi AP.

Kako se navodi, izraelski avioni redovno prodiru u libanski vazdušni prostor i više puta su napadali susednu Siriju iz Libana, što je veoma razljutilo grupu Hezbolah i libanske zvaničnike, koji su se čak žalili i Ujedinjenim nacijama. Portparol Hezbolaha rekao je da su dva izraelska drona pala u Bejrutu, ali da Hezbolah nije pucao u njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: