Slovenija: Ilegalnim migrantima određen zatvor

Ilegalnim migrantima, koji su oteli 79-godišnjeg Slovenca i njegov automobil kako bi došli do Italije, sud u Novom Mestu izrekao je zatvorske kazne.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2019.

14:20

Slovenija: Ilegalnim migrantima određen zatvor

Oni su priznali taj čin koji se dogodio početkom maja.

Kako se navodi, 18-godišnjem Alžircu i 25-godišnjem Marokancu sud je izrekao po godinu i devet meseci zatvora, pa izgon iz države u trajanju od pet godina posle odsluženja kazne, prenosi Hina.

Postupak protiv trećeg otmičara, alžirskog državljanina koji tvrdi da je maloletan, vodi se odvojeno dok se ne utvrdi koje je godište, odlučio je sud. Kako se navodi, godina rođenja koju je naveo pred sudom i ona koju je dao u zahtevu za azil se ne poklapaju.

Početkom maja grupa migranata napala je 79-godišnjaka koji je radio u vinogradu. Zavezali su ga i stavili u prtljažnik njegovog automobila, a onda ga iz vozila izbacili u šumi 180 kilometara od Sežane i pobegli u Italiju.

Italijanska policija ih je ubrzo vratila slovenačkim vlastima, gde su optuženi za ilegalan ulazak u državu, otmicu, pljačku i krađu motornog vozila.

Na suđenju su se izvinili za svoje postupke opravdavajući ih teškim psihičkim stanjem u kojem su se našli tokom dugačkog puta prema zapadnoj Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: