Pretučeni turisti u Hrvatskoj: "Izgledali su kao da žele da nas ubiju"

Obezbeđenje noćnog kluba na Paklenim ostrvima kod Hvara pretuklo je grupu od petoro turista, četvoro iz Austrije i jednu državljanku Hrvatske, piše Indeks.

Izvor: B92, index.hr

Ponedeljak, 26.08.2019.

09:22

Pretučeni turisti u Hrvatskoj:
Ilustracija: depositphotos/fotovincek/

Incident se dogodio u noći između petka i subote.

Austrijski državljanin F. U. (34) nalazio se u društvu prijateljice iz Hrvatske koja studira u Beču, prijatelja P. S. (31) i njegove dve sestre bliznakinje (26). Kako kaže, na Hvaru letuje poslednjih petnaestak godina.

Turisti su oko tri sata posle ponoći došli u klub na plaži "Karpe diem bič", koji ima dozvolu za rad celu noć donesenu ove godine, zbog čega su inače negodovali građani Hvara. Devojka na ulazu kluba im je rekla da nakon 3:30 mogu da uđu besplatno.

Kada su oko 3:30 sati došli ispred kluba, pitali su mogu li sada da uđu besplatno, obezbeđenje im je reklo da je ulaz 150 kuna, a pošto su im skrenuli pažnju da su dobili informaciju da je besplatno, uzvratili su da je "sada ulaz 200 kuna".

Na to su odlučili da neće ući u klub, krenuli su prema izlazu, a P. S. im je na odlasku dobacio na engleskom jeziku da su korumpirani. Jedan od napadača je zatim krenuo za njima i prvo napao P. S. Udario ga je u lice, a potom su mu se pridružili i drugi pripadnici obezbeđenja koji su ga okružili i počeli da tuku. Bilo ih je petorica ili šestorica, napadnuti turisti nisu sigurni.

"Izgledali su kao da nas žele ubiti", kaže za Indeks P. S. Prema medicinskim izveštajima, F. U. je slomljen nos, zadobio je i povrede glave te, a P. S. ima kontuziju grudnog koša, slepoočnice i donje usne.

Napominje i da nije siguran da li su napadači imali motiv homofobije, jer je jedan od njih nosio ružičasti kaubojski šešir za zabave, ali smatra i da je moguće da je to razlog.

Kako piše hrvatski portal, ovo je novi u nizu napada na strane turiste koji su sve učestaliji ovog leta na hrvatskom primorju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: