Beba nađena u Žarkovu bila u kesi, s posteljicom; Reagovao i ministar: Ovo je krivično delo

U beogradskom naselju Žarkovu, u blizini groblja, pronađena je ostavljena beba. Mediji prenose da je nađena u plastičnoj kesi, s posteljicom.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 26.08.2019.

09:09

Beba nađena u Žarkovu bila u kesi, s posteljicom; Reagovao i ministar: Ovo je krivično delo
Foto: depositphotos/nenovbrothers/Ilustracija

Prve informacije su glasile da je beba dobro i da je kolima Hitne pomoći, koja je pozvana na mesto pronalaska, prevezena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršvoj, gde je obavljen kompletan pregled.

Bebu su posetili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić.

Ministar je istakao da je, prema informacijama Centra za socijalni rad, beba sa posteljicom ostavljena u plastičnoj kesi u kontejneru u Žarkovu. Ispostavilo se, kako piše "Blic", da je reč o tek rođenom dečaku, koji je bio ostavljen pored kontejnera u plastičnoj kesi, a na sebi je još imao posteljicu.

Iz Tiršove za taj list kažu da je beba u dobrom opštem stanju i da nema nikakvih povreda. Direktor Tiršove Siniša Dučić rekao je da je bebu odmah po prijemu detaljno pregledao pedijatar, ortoped i neurohirurg.

"Prema informacijama koje sam dobio iz Centra za socijalni rad, beba je sa posteljicom ostavljena u plastičnoj kesi u kontejneru u Žarkovu. Ovo zaista nije način na koji se deca ostavljaju ukoliko ih roditelji ne žele. Neshvatljivo je da bilo koji roditelj može da učini ovako nešto, ali ne želim da zalazim u razloge za ovo krivično delo. Ukoliko majka ne želi svoje dete, njena obaveza je da ga barem preda određenoj zdravstvenoj ili socijalnoj ustanovi, kao što je Zvečanska, jer tako detetu ne ugrožava život", istakao je ministar za socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

Ministar je rekao da je ostavljanje dece, pogotovo na ovako nehuman način, nešto što ne sme da se ponavlja u našoj zemlji i da će resorno ministarstvo učiniti sve da to spreči.

"Preuzećemo sve mere da decu koju zadesi ovakva tužna sudbina, zaštitimo na najbolji mogući način i pružimo im svu neophodnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu", naglasio je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: