Merkel: Dolazak Zarifa "paralelni događaj", nije deo samita

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je dolazak iranskog MSP Džavada Zarifa "paralelni događaj na istom mestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G7.

Izvor: B92

Nedelja, 25.08.2019.

20:08

Merkel: Dolazak Zarifa
Sean Gallup / Staff / Getty images

Ona je naglasila da vredi iskoristiti svaku priliku kako bi se izbegla dalja eskalacija spora oko iranskog nuklearnog programa, te dodala da su lideri G7 imali dobru i konstruktivnu diskusiju o tome sinoć, prenosi AP.

Iranski ministar spoljnih poslova doputovao je u nedelju neočekivano u Bijaric, a na poziv Francuske, nakon sinoćne diskusije za koju Merkelova kaže da je jasno pokazala da se svi lideri slažu da Iran ne sme da dođe do nuklearnog oružja i da to mora da se postigne pregovorima.

"Sada moramo da vidimo da li neposredna komunikacija o tome kako su razgovori protekli juče stvara nove mogućnosti da se razgovara i možda pregovara sa Iranom", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: