Zašto demonstranti nose Makronove slike okrenute naopako FOTO

Kritičari Makrona održali su protest u blizini mesta održavanja samita G7 zahtevajući da on uradi više po pitanju zaštite francuskih radnika i životne okoline.

Izvor: B92

Nedelja, 25.08.2019.

12:48

Zašto demonstranti nose Makronove slike okrenute naopako FOTO
Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Među demonstrantima u Bajonu bilo je i pojedinaca koji su nosili žute prsluke, neki Makronove portrete dok su marširali kroz jugozapadni grad Bajon, a ima i onih koji su portrete držali naopačke, dok su drugi slike imali umotane u papir, navodi AP.

Protest se održava za vreme trajanja samita G7 u susednom gradu Bijaricu.
EPA-EFE/FREDERIC SCHEIBER
Demonstranti su portrete držali u znak solidarnosti sa aktivistima za zaštitu životne sredine, koji su početkom ove godine uklonili službene portrete Makrona iz gradskih kuća širom Francuske u znak protesta protiv njegove politike klimatskih promena.
EPA-EFE/FREDERIC SCHEIBER
Na međunarodnoj sceni, Makron je na vrhu koplja borbe protiv klimatskih promena, međutim, aktivisti ga u Francuskoj optužuju da ne ispunjava obećanja da će smanjiti zavisnost Francuske od fosilnih goriva.
EPA-EFE/FREDERIC SCHEIBER

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: