Akcija "Manjifiko": Svedok saradnik otkrio dilersku mrežu iz Kolumbije i CG

Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali su akciju "Manjifiko", prenosi portal CdM.

Izvor: B92

Nedelja, 25.08.2019.

10:59

Akcija
Ilustracija: Depositphotos/Couperfield

Na taj način prekinut je međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru.

Krivičnim prijava je obuhvaćeno ukupno 11 lica, od kojih je do sada uhapššeno sedam.

Kako je prenela crnogorska "Borba", iz Kolumbije je kruzerom Manjifiko stiglo 18 kilograma kokaina.

S.P. iz Tivta koji je uhapššen kao član kriminalne grupe koja se bavila ššvercom kokaina, priznao je krivicu, a tužžilaštvo planira da mu dodeli status svedoka saradnika, prenosi prenosi list Dan.

Kako se navodi, on je do detalja opisao ulogu svih članova međunarodne kriminalne grupe.

On je, kako se navodi, ispričao da su u višše navrata iz Kolumbije nabavljali kokain u manjim količinama, kako ne bi izazvali sumnju. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je interesovalo ko im je dopremao drogu i koji pomorci su učestvovali u tome.

Jedan od uslova SDT bio je i da S.P. otkrije kompletnu dilersku mrežžu na Primorju. Kako Dan saznaje, on će biti ponovo sasluššan, a nakon toga će Višši sud ceniti njegov iskaz i doneti konačnu odluku već tokom naredne nedelje.

Istražžitelji sumnjaju da je Danilo Đurović bio na čelu ove kriminalne organizacije. Advokat Ratko Pantović potvrdio je za Dan da brani ššestoricu osumnjičenih i da su svi oni na sasluššanju u Specijalnom držžavnom tužžilašštvu negirali krivicu.

Policija je obavila pretres kuće Srđana Pavlovića, gde je pronađena određena količina narkotika. Istražžitelji proveravaju i da li se s tom kriminalnom grupom i njihovim poslovima možže dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke, ali i jošš nekoliko povezanih događaja u Tivtu.

Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti kokain, vaga za precizno merenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružžje i municija, kao i skupoceni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije, vršeći krivična dela, stekli veliku imovinsku korist, koju su, kako se sumnja, pranjem novca pokuššali da ubace u legalne finansijske tokove, naveli su iz policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: