Uhapšene 3 osobe povezane sa krijumčarem migranata iz Srbije

Na GP Bajakovo uhapšene su tri osobe koje se dovode u vezu sa vozačem iz Srbije koji je upravljao kombijem sa migrantima, koji je rano jutros sleteo u reku Kupu

Izvor: B92

Nedelja, 25.08.2019.

19:58

Uhapšene 3 osobe povezane sa krijumčarem migranata iz Srbije
Ilustracija: Depositphotos/ Londondeposit

Ovo je izjavio u nedelju uveče načelnik Uprave za granicu Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Ničeno.

Vozač, državljanin Srbije, pobegao je u područje za koje se sumnja da je minirano, a iz kombija koji je tonuo policajci su spasili 11 migranata, među kojima ima žena i dece.

Jedna žena je dok su joj pružali medicinksu pomoć na mestu događaja preminula.

"Na graničnom prelazu Bajakovo zadržane su tri osobe koje dovodimo u vezu s ovim događajem. Među njima nije počinitelj, ali verujemo da ove osobe mogu dati kvalitetne informacije o njemu", rekao je Ničeno, prenosi HRT.

Portparol PU sisačko-moslovačke Dario Kačmarčik rekao je da su osobe koje su se nalazile u kombiju smeštene u policijsku postaju Glina, gde će biti ispitane.

U potragu za vozačem uključene su sve policijske jedinice - od specijalne, preko interventne do granične, kao i psi tragači.

Četvoro dece od tri do devet godina u pratnji oca trenutno se nalazi u Opštoj bolnici u Sisku, gde će ostati na posmatranju zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: