Zečevi i sirotinja: Vedrana Rudan o napadu na Srbe u Kninu

Hrvatska književnica Vedrana Rudan je povodom poslednjih napada na Srbe na svom sajtu objavila tekst pod nazivom "O zečevima i sirotinji".

Izvor: RTS
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Pročitajte još:

Vedrana Rudan u tekstu "Pijana Kolinda": Blago poginulima, sami bi se danas upucali

U svom prepoznatljivom stilu Vedrana Rudan navodi da se prema "staroj hrvatskoj poslovici" i "zecu k**ac na sirotinju diže".

"Samo u tom kontekstu možemo objasniti zašto su u posljednje vrijeme Hrvati krenuli mlatiti Srbe", piše književnica.

Ističe da Srbi, starci, u Dalmatinskoj zagori žive bez struje i vode i da s vremena na vreme smeju nešto reći "perverznom novinaru koji misli da i sirotinja ima pravo na život i onda kada je srpska".

Kada se tekst objavi, onda novinara na portalima vređaju i pitaju ga gde je bio 1991. godine.

"Ako se neki novinar usudi na temu mlaćenja Srba obratiti direktno, ima jedan ludi Stojanac koji je to učinio, našem premijeru, njemu pukne film. Novinara na licu mjesta proglasi "aktivistom", drugo ime za četnika, i demonstrativno od**be u obližnju oštariju".

I tako su, nastavlja Vedrana Rudan, zečevi krenuli da uređuju Hrvatsku.

"Negdje Srbinu polome noge jer je gledao utakmicu, pa tresnu dijete, poznato je da se svako Srpče pretvori u Srbina, dobra je ideja i sedamdesetogodišnjem starcu razbiti tintaru, ionako će policija privesti Srbina, ne zeca", piše Vedrana Rudan.

Tamošnji političari, dodaje, imaju samo lepe reči za zečeve. Pita i zašto Hrvati toliko godina posle rata još obraćaju pažnju na Srbe.

Navodi i primer kada su britanski "NATO junaci" provalili u Zadar.

"Bili su naoružani, u punoj snazi. Popišali su i posrali Zadar, razvalili kafiće, nisu platili piće, čiste Hrvatice hvatali su za hrvatsku gu**cu, rigali su gdje su stigli i u hrvatskom gradu je**li mater Hrvatima. Gdje ste bili, zečići? Gdje je bila policija? Tko je branio Zadar od agresora?", upitala je Vedrana Rudan.

Na to pitanje u tekstu i odgovara: "NATO dečki nisu sirotinja, NATO dečki imaju palice, šake, oružje, moć, status. NATO dečki nisu bijedni hrvatski Srbi".

"Zato vas prezirem, zečići. I vas i one koji vas huškaju", navela je Vedrana Rudan u tekstu koji je juče objavljn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu