Iran uveo sankcije američkoj fondaciji

Teheran je saopštio da je uveo sankcije američkoj Fondaciji za odbranu demokratija i njenom direktoru.

Izvor: B92

Subota, 24.08.2019.

22:30

Iran uveo sankcije američkoj fondaciji
Foto: Depositphotos/fckncg

Sankcije su uvedene zbog uloge u promovisanju sankcija i ekonomskog terorizma protiv Irana.

Ministarstvo spoljnih poslova Irana saopštilo je da su ta Fondacija i njen direktor Mark Dubovic namerno ugrozili vitalne interese Irana šireći laži i negativnu kampanju protiv te zemlje, preneli su danas iranski mediji.

U saopštenju iranskog ministarstva navodi se da, posle uvođenja sankcija, mogu da uslede pravne mere protiv Fondacije, Dubovica i njihovih saradnika u Iranu.

U izjavi za Asošiejted pres, Dubovic je rekao da je nevladinoj organizaciji koju vodi čast da se nađe na bilo kojoj listi iranskog režima.

Fondacija za odbranu demokratija bila je u SAD među najglasnijim kritičarima međunarodnog nuklearnog sporazuma velikih sila i Teherana iz 2015. godine, koji su SAD napustile pre više od goinu dana. Iranske sankcije nemaju gotovo nikakav uticaj ako osoba kojoj su uvedene ne koristi iranski finansijski sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: