Sud u Moskvi produžio pritvor bivšem američkom marincu

Sud u Moskvi odlučio je u petak da produži za još dva meseca pritvor bivšem američkom marincu Polu Vilanu osumnjičenom za špijunažu, najmanje do kraja oktobra.

Izvor: Beta

Petak, 23.08.2019.

15:26

Sud u Moskvi produžio pritvor bivšem američkom marincu
Foto: EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV

Pri dolasku na ročište u sud Vilan je rekao da su ga čuvari povredili u zatvoru u kome se nalazi u očekivanju suđenja, prenosi "Frans pres".

"Povređen sam u zatvoru, ali zatvor ne želi to da vam kaže", rekao je Vilan novinarima pri dolasku na saslušanje u moskovskom sudu Lefortovo, gde se odlučivalo o mogućem produžetku njegovog pritvora.

Vilanu je pozlilo u sudu i pozvana je hitna pomoć, ali su bolničari rekli da nije potrebna hospitalizacija, javlja AP.

Američka ambasada saopštila je prošlog meseca da se Vilanovo stanje pogoršalo.

On se već žalio na loše zatvorske uslove i ranije je rekao da mu je život ugrožen.

Vilan, koji uz američko ima i britansko, irsko i kanadsko državljanstvo, uhapšen je 28. decembra 2018. godine. Ruska bezbednosna služba FSB navodi da je on priveden dok je vršio akt špijunaže, što on demantuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: