Sirijske trupe preuzele kontrolu nad severnim delom provincije Hama

Trupe sirijskog predsednika Bašara al Asada preuzele su kontrolu nad nizom sela u severnom delu sirijske provincije Hama.

Izvor: Beta

Petak, 23.08.2019.

12:47

Sirijske trupe preuzele kontrolu nad severnim delom provincije Hama
Ilustracija: Deposit phos/lucidwaters

Time su okončale preuzimanje te oblasti južno od Idliba, javila je državna sirijska televizija.

Televizija je navela da su vladine trupe u petak zauzele sela Latamneh, Latmin, Kfar Zeita i Lahaja, kao i selo Morek, gde Turska ima posmatrački punkt.

Zasad nije poznato šta se dogodilo sa turskim vojnicima koji su se nalazili na tom punktu.

Sirijske trupe uz rusku podršku iz vazduha, zauzele su pobunjenička sela u centralnoj provinciji Hama ranije ove nedelje posle brzog napredovanja u toj oblasti.

Idlib, koji se nalazi blizu turske granice poslednja je veća provincija pod kontrolom pobunjenika u Siriji. U vladinoj ofanzivi u toj oblasti poginule su stotine ljudi a blizu 450.000 je raseljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: