Još jedan napad na Srbe u Hrvatskoj VIDEO

Još jedan napad na Srbe u Hrvatskoj dogodio se u okolini Rijeke, kada je pretučen srpski povratnik Dobrivoje Arsić, prenosi zagrebački portal Index.hr.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.08.2019.

10:43

Još jedan napad na Srbe u Hrvatskoj VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/belchonock

Napadu su prethodile uvrede na nacionalnoj osnovi, dodaje portal.

Kako je tom portalu izjavio pravni savetnik Srpskog nacionalnog veća Milan Eraković, 70-godišnjeg povratnika Dobrivoja Arsića su verbalno, a zatim i fizički napale nepoznate osobe, od kojih je jednu prepoznao kao stanara susedne zgrade.

Posle verbalnog napada, Arsić, koji je i invalid, dva puta je zvao policiju, a pošto se dolazak policije odužio, usledio je fizički napad.

Povod za incident je bilo pitanje parkiranja ispred stambene zgrade, ali Indeks navodi da je indikativno to što su napadači znali ime i prezime povratnika i da je vređanje bilo usmereno na njegovu nacionalnost i činjenicu da je povratnik.

Grupa maskiranih napadača upala je juče u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete.

Nakon toga su nepoznati napadači u mestu Đevrske verbalno, a potom i fizički, napali vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: