DSS o američkom stavu o KiM, SNS o DSS: Apsurdno iščuđavanje

Član Glavnog odbora SNS Dušan Kozarev, reagovao je na saopštenje DSS u kojem se navodi da američka administracija nije promenila stav po pitanju KiM.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2019.

12:22

DSS o američkom stavu o KiM, SNS o DSS: Apsurdno iščuđavanje

Kozarev kaže da je apsurdno da se DSS iščuđava nad dvodecenijskom američkom podrškom nezavisnosti Kosova, budući da je, kako kaže, "upravo u jeku političke moći te stranke u Prištini uz podršku SAD jednostrano proglašena nezavisnost KiM".

"I DSS tada ništa nije preduzeo, a usledila je serija priznanja nezavisnog Kosova od strane nekih od najmoćnijih država sveta, a zatim i martovski pogrom i mnogi drugi zločini nad Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Kozarev, a saopštila SNS.

On je dodao da je DSS učinila Srbe na Kosovu i Metohiji taocima svoje neaktivnosti i da oni dele odgovornost za sve što se našem narodu dešavalo od 2008. godine do danas.

Kozarev je, komentarišući stav DSS da se zalažu za "stanje mirovanja", kazao da je svako političko propovedanje mirovanja i takozvanog zamrznutog konflikta zapravo plediranje za iseljavanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije.

"Ova vlada i njen predsednik ne spavaju dok naš narod strada i čine sve da opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji učine mogućim, jer bez Srba od naše južne pokrajine ostaju nam samo mitovi, koji mogu biti korisni kao uspavanke za čelnike DSS-a, ali našim sunarodnicima život ne čine nimalo lakšim", zaključio je Kozarev,

Demokratska stranka Srbije ocenila je da američka administracija nije promenila politiku prema Srbiji i stav o rešavanju Kosova i Metohije,te da se iz saopštenje Stejt departmenta, vidi da SAD "ohrabruju Srbiju" da obnovi dijalog sa Kosovom "o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa koji vodi međusobnom priznanju".

Oni dodaju da je stav SAD o nezavinosti samoproglašenog Kosova odavno poznat i neizmenjen, navodeći da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, po njima, obmanjuju javnost o stvarnom stavu Amerike.

DSS smatra da stavljanjem u stanje mirovanja pitanja konačnog statusa KiM Srbija može da zaštiti svoje interese i da građani Srbije neće pristati da se zarad praznih obećanja o brzom prijemu u EU odreknu dela teritorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: