Interventna protiv demonstranata: "Operacija raspršivanja uz korišćenje minimalne sile" VIDEO

Interventna policija Hongkonga suočila se s demonstrantima koji su okupirali prigradsku železničku stanicu.

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

20:28

Interventna protiv demonstranata:
Foto: Tanjug/AP/Kin Cheung

To se dogodilo posle obeležavanja napada maskiranih osoba na pristalice antivladinog pokreta.

Pri kraju događaja policija je započela ono što su nazvali "operacijom raspršivanja uz korišćenje minimalne sile" nakon što su neki demonstranti blokirali puteve i uperili lasere na policajce.

Policija se zatim obračunala sa grupom preostalih demonstranata, koji su prskali uljem po podu i gomilali kante za smeće, invalidska kolica i suncobrane kako bi usporili policajce, prenosi AP.

Takođe su ispraznili aparate za gašenje požara, stvarajući oblak koji smanjuje vidljivost.

Demonstranti obučeni u crno ispunili su prethodno stanicu Juen Long kako bi obeležili događaje od 21. jula kada je grupa muškaraca osumnjičenih za veze sa organizovanim kriminalom napala demonstrante, što je bila šokantna eskalacija protesta, prenosi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: