Kosovo onlajn: Skupština se raspušta, Tačijevi planovi propali

Prema saznanjima do kojih je portalKosovo onlajn došao iz nekoliko izvora na Kosovu, poslanici Skupštine će sutra glasati za njeno raspuštanje.

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2019.

11:33

Kosovo onlajn: Skupština se raspušta, Tačijevi planovi propali
Foto: EPA/Kushtrim Ternava

Taj portal takođe saznaje da većina predstavnika manjinskih stranaka, 20 poslanika od kojih je 10 u poslaničkoj grupi Srpske liste, neće biti prisutna na toj sednici i neće učestvovati u glasanju, kao ni da Srpska lista neće prisustvovati glasanju jer se drži po strani u međualbanskom nadmudrivanju.

Ovakav scenario prema saznanjima portala Kosovo onlajn nije najsrećnije rešenje za Demokratsku partiju Kosova Kadrija Veseljija, i Hašima Tačija, koja je na sve načine pokušavala da prolongira raspisivanje izbora, uprkos javno izraženoj želji za raspuštanjem parlamenta.

Poslanici DPK će tako sutra biti u skupštinskim klupama i glasaće za raspuštanje jer nisu uspeli da naprave neku drugu većinu za formiranje nove vlade bez izbora.

Prema ranijem pisanju Kosovo onlajn, izbori će najverovatnije biti raspisani 29. septembra. Prema informacijama portala, oni eventualno mogu biti prolongirani za 6. oktobar, ali su neizbežni u trenutnoj konstelaciji snaga na kosovskoj političkoj sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: