Od maja sprečeno preko 4000 pokušaja ilegalnih ulazaka u BiH

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine su pod sve većim pritiskom migrantske krize.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.08.2019.

23:33

Od maja sprečeno preko 4000 pokušaja ilegalnih ulazaka u BiH
Ilustracija: Depositphotos/ Tatiana53

Najveći broj državljana visokog migracijskog rizika evidentiran je na području Zvornika, Bijeljine, Foče, Trebinja, Višegrada, Bihaća, Bosanke Gradiške, Martin Broda i Posušja.

Policijski služžbenici Granične policije BiH u maju, junu i julu 2019. sprečili su 3.663 pokuššaja ilegalnog prelaska držžavne granice. Od 1. do 20. avgusta 2019. godine sprečeno je 762 ilegalnih prelazaka.

Službenici Granične policije BiH za nadzor granice i sprečavanje ilegalnih prelazaka koriste senzorsku opremu, ručne termovizijske kamere, dvoglede za noćno osmatranje, dalekometne i dvoglede za noćno osmatranje, "scoutgard" kamere, plovila, ATV vozila i drugu opremu.

Oprema se nabavlja iz budžeta GPBiH, a deo su donirali međunarodni partneri.

"Reč je o solidnoj opremljenosti, ali za adekvatan odgovor na kontinuirani pritisak migranata na istočni i severoistocni deo granice potrebna je i brojnija i sofisticiranija oprema, kakvom raspolažu policijske agencije zemalja EU", kazali su u GPBiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: