"EU je malo negativna, ali je dogovor moguć"

Evropska unija se postavlja "malo negativno" prema izgledima za postizanje dogovora o Bregzitu, ali to je još moguće, rekao je danas britanski premijer.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.08.2019.

23:38

EPA-EFE/ Andy Rain

EU je ranije odbila Džonsonov zahtev da se ponovo otvori sporazum o Bregzitu, rekavši da Britanija nije predložila nijednu realnu alternativu "bekstopu", dogovorenom rešenju za irsku granicu.

"Trenutno je apsolutno tačno da su našši prijatelji i partneri malo negativni...ali mislim da ćemo postići dogovor. Ja mislim da je razumno sada neššto učiniti sa bekstopom", rekao je Boris Džžonson novinarima, prenosi Rojters.

Džžonson misli da sada postoji velika prilika da se, tokom kursa pregovora o sporazumu o slobodnoj trgovini, ššto će se desiti posle 31. oktobra, pokrenu svi načini na koje se možže održžavati trgovina bez trenja na granici Severne Irske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: