Avion "Er Fransa" tokom leta poslao hitan signal: Prinudno sletanje u Luksemburgu

Posada aviona "Er Frans", na liniji Moskva - Pariz poslala je hitan signal u toku leta, zbog čega je letelica morala vanredno da sleti na luksemburški aerodrom.

Izvor: B92

Utorak, 20.08.2019.

12:29

Avion
Ilustracija: Getty images/Bruce Bennett

Reč je o francuskom avionu s leta AF 1145, koji je poleteo s moskovskog aerodroma Šermetjevo u devet časova, a trebalo je da sleti u Pariz za oko tri sata i četrdeset minuta, objavio je sajt Flajt radar.

Posata "erbasovog" aviona, međutim, tokom leta je poslala hitan signal. Pošto se letelica u tom trenutku nalazila iznad područja Luksemburga, zatraženo je hitno sletanje.

Prema pisanju Flajt radara, avion je uspeo i u toku su bezbednosne provere. Kada one budu završene, avion bi trebalo da dobije zeleno svetlo za nastavak leta.

Predstavnik francuske avio-kompanije izjavio je da je signal poslat zbog problema s kočnicama, za koje se ispostavilo da su u redu, ali je pilot ipak odlučio da prinudno sleti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: