Mladoženja "krvavog venčanja" u Kabulu: Patnje će se nastaviti

Islamska država preuzela je odgovornost za stravičan napad bombaša samoubice u svadbenoj dvorani u Kabulu, koji je usmrtio 63, a ranio najmanje 180 osoba.

Izvor: B92

Utorak, 20.08.2019.

10:37

Mladoženja
EPA-EFE/HEDAYATULLAH AMID

Fotografije s mesta masakra obišle su svet, a javnosti se obratio i mladoženja Mirvais Elmi koji je, kao i njegova mlada, preživio napad koji je predsednik Ašraf Gani nazvao činom varvarizma.

U televizijskom intervjuu za Tolo njuz, Elmi je rekao kako je nakon napada, u kojem je izgubio brata i mnogo rođaka, "izgubio svaku nadu", prenosi BBC.

"Moja nevesta i moja porodica su u potpunom šoku, nisu u stanju da pričaju. Ona stalno pada u nesvest. Izgubio sam svaku nadu. Poginuo mi je brat, izgubio sam rođake, prijatelje. Više nikada u svom životu neću doživeti sreću", rekao je vidno potreseni mladoženja.

Potvrdio je da se, što je i očekivano, nalazi u teškom psihičkom stanju.

"Ne mogu da idem na sahrane, preslab sam. Znam da ovo neće biti poslednja patnja avganistanskog naroda, patnje će se nastaviti", rekao je.

Otac neveste novinarima je ispričao kako je u napadu izgubio čak 14 članova porodice, a jedan od ranjenih, 23-godišnji Munir Ahmad koji je bio gost na venčanju, s bolničke je postelje ispričao kako je sve izgledalo.

"Gosti su plesali i slavili kada je došlo do detonacije. Nakon eksplozije nastao je potpuni haos. Svi su vrištali i plakali za svojim najmilijima", rekao je novinarima agencije AFP, prenosi BBC.

Islamska Država u izjavi je priznala odgovornost za napad pa je pojasnila kako su izveli dve eksplozije. Jedan od samoubica bio je infiltriran na veselju, dok je ispred svadbene dvorane detonirano vozilo krcato eksplozivom.

Avganistanske svadbe često se odvijaju u velikim dvoranama s mnogo gostiju, među kojima uvek ima žena i dece, pa su idealne mete bombaških napada, navode izvori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: