Putin helikopterom, Makron džentlmen, a za Brižit ruže FOTO/VIDEO

Svetski mediji i dalje se bave susretom ruskog i francuskog predsednika. Nakon zvaničnih izjava, na red su došli zanimljiviji detalji susreta.

Izvor: B92

Utorak, 20.08.2019.

07:41

Putin helikopterom, Makron džentlmen, a za Brižit ruže FOTO/VIDEO
Foto: Tanjug/Gerard Julien, Pool via AP

Naime, kako prenose mediji, predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je do tvrđave Breganson, gde se nalazi letnja rezidencija francuskog lidera Emanuela Makrona, helikopterom iz Marseja, a prilikom obraćanja medijima nije propustio priliku da zahvali francuskom kolegi što ga prima na tako divnom mestu.

"Još iz helikoptera smo mogli da vidimo koliko je lep ovaj deo Francuske", rekao je Putin i zahvalio Makronu na gostoprimstvu.
Tanjug/Gerard Julien, Pool via AP
U mestašcu Borm-le-Mimoz, gde se tvrđava nalazi, juče je bilo 32 stepena, a Makron je prilikom dočeka ruske delegacije pokazao džentlmenske manire ustupivši gostima hlad, dok je sam sedeo na suncu.

To nije promaklo ni Putinu, koji je rekao: "Makron je toliko ljubazan da je celu našu delegaciju smestio u hlad a on sam i njegova delgacija su na suncu."
Tanjug/Gerard Julien, Pool via AP
Putin je, kako prenose ruski mediji, Makronovoj supruzi Brižit pokloni buket ruža.

Makron je pozvao ruskog lidera u svoju letnju rezidenciju na Azurnoj obali, na sastanak i večeru, samo nekoliko dana pre početka samita G7 u francuskom gradu Bijaricu, kojem bi trebalo da prisustvuje i američki predsednik Donald Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: