Indeks: Policija upala u kuću bivšeg hrvatskog ministra

Na ostrvu Brač policijska akcija od jutros, a meta hrvatskih istražitelja je bivši ministar uprave Lovro Kuščević, piše Indeks.

Izvor: index.hr

Utorak, 20.08.2019.

13:31

Indeks: Policija upala u kuću bivšeg hrvatskog ministra
Ilustracija: Depositphotos/blinow61

Nezvanično je potvrđeno Indeksu oko podneva da se pretražuje prostor kojim se koristi Lovro Kuščević, policija pretresa vilu Lovre Kuščevića u Nerežišćima, ali i traje istraga nad još nekoliko osoba. Pretragu je zatražio USKOK (Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala).

Kako je Indeks objavio pre dva nedelje, USKOK se ozbiljno aktivirao u istraživanju brojnih afera na Braču, što je rezultiralo odlaskom Lovre Kuščevića s mesta ministra uprave.

Na razgovor s USKOK-ovim istražiteljima u Splitu krajem jula i početkom avgusta su pozivani Nerežišćani koji su bili većnici u vreme Kuščevićevog načelničkog mandata. Prema saznanjima lista, istražitelje su najviše zanimali kriterijumi po kojima je utvrđena lista osoba s pravom prvenstva otkupa POS-ovih stanova, a posebno činjenica da se na njoj, kao što je poznato, našao i Kuščevićev rođak kojem je, uz to, Kuščević i jamac u kreditu.

Istražitelji su se raspitivali i o procesu prenamene zemljišta koje je Kuščevićeva supruga kupila dok je bilo poljoprivredno, a potom ga, nakon prenamene, prodala zagrebačkoj Gold gradnji. Ona tamo već neko vreme gradi vile.

Da li je upravo to razlog pretresa zasad nije poznato, no pretpostavlja se da jeste, piše Indeks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: