Mediji: Togo je 15. država koja je povukla priznanje Kosova

Petnaesta država koja je povukla priznanje kosovske nezavisnosti je Togo, saznaje "Blic" iz diplomatskih izvora.

Izvor: Blic

Utorak, 20.08.2019.

14:02

Mediji: Togo je 15. država koja je povukla priznanje Kosova
Deposit photos/porjai

Iako zvanične potvrde još nema, diplomatski izvori navode da se radi baš o ovoj zemlji u kojoj je, slučajno ili namerno, pre oko tri meseca boravio srpski šef diplomatije Ivica Dačić, koji se susreo sa tamošnjim najvišim državnim zvaničnicima.

On sam je pre nekoliko dana rekao da je lično išao po diplomatsku notu, kao i da je ona u Srbiju stigla na Vidovdan 28. juna.

Kada ova informacija bude potvrđena, Togo će biti deo "spiska" od ukupno 15 zemalja koje su u protekle dve godine povukle priznanje. Do sada su to učinile Lesoto, Papua Nova Gvneja, Burundi, Unija Komora, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Madagaskar, Liberija, Grenada, Palau, Komonvelt Dominika, Solomonska Ostrva i Centralnoafrička Republika.

Togo je država zapadne Afrike, koja je do 1960. bila francuska kolonija, nakon čega se izborila za nezavisnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: